Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-03@19:21:09 GMT

دروازه معروف شهر بابِل بازسازی می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۷۳۹۱۲

دروازه معروف شهر بابِل بازسازی می‌شود

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، ایرنا به نقل از روزنامه هنر چاپ لندن نوشت: براساس پروژه جدید صندوق بین‌المللی پول که از طریق کمک ۳ میلیون دلاری سال ۲۰۱۸ سفارت آمریکا در بغداد تامین مالی شده است، دروازه مشهور ایشتار در عراق تا قبل از فرارسیدن تابستان تعمیر و بازسازی می‌شود.

دروازه ایشتار هشتمین دروازه به شهر بابل است که حدود ۵۷۵ سال پیش از میلاد به دستور بخت النصر ساخته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نسخه اصلی این دروازه که نخستین بار توسط رابرت کلدوی، باستان‌شناس آلمانی، کشف شد، هم اکنون در موزه پرگامون برلین نگهداری می‌شود. بعدها به دستور صدام حسین، دروازه‌ای کوچکتر شبیه به دروازه ایشتار، به عنوان ورودی موزه‌ای در عراق ساخته شد.

جف آلن (Jeff Allen)، سرپرست پروژه بازسازی دروازه ایشتار، در این باره گفت: این پروژه به سرازیر شدن طرح‌های گردشگری جدیدی کمک خواهد کرد که برای ارتقای تجربه بازدیدکنندگان و کمک به اقتصاد محلی طراحی شده‌اند. در خلال طرح بازسازی دروازه ایشتار همچنین از نیروهای عراقی برای پیاده سازی تکنیکهای حفاظت از میراث فرهنگی استفاده خواهد شد و نیروهای محلی آموزش های لازم را در این زمینه دریافت خواهند کرد.  

این پروژه بخشی از تعهد ۱۵ ساله صندوق بین‌المللی پول به حفاظت از شهر باستانی بابل موسوم به پروژه آینده بابل است که از سال ۲۰۰۸ کلید خورد. این نهاد بین المللی تا سال ۲۰۱۵ در همکاری با هیات دولتی آثار باستانی و میراث عراق تحقیقات و مستندسازی‌های گسترده انجام داد و برنامه‌های ترمیم و بازسازی ریخت.

بابل یکی از معروف‌ترین شهرهای دوران باستان بود که از اوایل هزاره دوم تا اوایل هزاره اول پیش از میلاد، پایتخت تمدن بابل در جنوب بین‌النهرین بود. این شهر ۵۳۹ سال پیش از میلاد مسیح، به دست بنیانگذار سلسله هخامنشی در ایران فتح شد.

بابل زمانی پروژه دلخواه صدام حسین بود که خودش را بخت النصر جدید می‌دانست و اغلب از یک مسیر قرآنی یاد می‌کرد که حاکم امپراطوری بابل را به آزادسازی فلسطین پیوند می‌زند. بودجه‌ای که صدام صرف مرمت و نگهداری از بابل می‌کرد بسیار بیشتر از بودجه‌ای است که دولت عراق در حال حاضر به این کار اختصاص داده است. اما توجهی که صدام به این پروژه نشان می‌داد همچنین شامل نوسازی‌های سنگین در دهه ۱۹۸۰ و ۹۰ میلادی نیز بود که معمولا در آنها از آجرهای سیمانی و دیگر مصالح نامناسب استفاده می‌شد.   

مداخلات نسنجیده صدام، بی‌توجهی‌های ناشی از تحریم‌های ۱۲ ساله سازمان ملل که عراق را به ورشکستگی رساند و آسیب‌های ناشی از تجهیزات نظامی در جریان حمله سال ۲۰۰۳ به عراق، همگی در تخریب بابل شریک بودند، شهری که با ترمیم دروازه‌ آن جان تازه‌ای خواهد گرفت.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: دروازه بابل دروازه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۷۳۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت سیزدهم طلسم بهره‌ برداری از خط ریلی شلمچه-بصره را می شکند؟

تین نیوز

تاکنون تلاش های سه دولت برای به ثمر رساندن خط ریلی شلمچه-بصره به عنوان کوتاه ترین و کم هزینه ترین مسیرریلی اتصال به عراق، بی نتیجه مانده است.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر،  با شکل گیری حکومت جدید در عراق پس از سقوط صدام حسین در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی، روابط دو کشور همسایه ایران و عراق در همه ابعاد به خصوص اقتصادی و فرهنگی ارتقا یافت؛ به گونه ای که در سال های اخیر تجارت دو کشور به بیش از ۱۰ میلیارد دلار و تبادل زائر و گردشگر نیز به حدود سالانه ۹ میلیون نفر رسیده است. این در حالی است که زیرساخت های ارتباطی مناسب به خصوص در حوزه مسیر ریلی میان دو کشور وجود ندارد.

وجود مسیر ریلی که از نظر میزان حمل مسافر، بار و هزینه های نقل وانتقال نسبت به سایر مسیرها برتری دارد، می تواند روابط سطح بالای اقتصادی و فرهنگی کنونی را ارتقا دهد. اهمیت ایجاد خط ریلی در اوایل دهه ۹۰ شمسی با افزایش تبادلات اقتصادی و گردشگری بین دو کشور نمود پیدا کرد.

در میان مسیرهای ریلی که می تواند میان دو کشور احداث شود خط ریلی شلمچه-بصره در اولویت قرار دارد؛ زیرا این مسیر برای تکمیل به هزینه و نیز عملیات عمرانی کمتری نیازمند است. در حال حاضر خط ریلی شلمچه-بصره تنها نیازمند حدود ۳۲ کیلومتر عملیات عمرانی و ریل گذاری است که از این مسافت حدود ۱۶ کیلومتر نیز نیاز به مین روبی دارد.

توافق های پی درپی و بی نتیجه

در سال ۹۰ در زمان تصدی دولت دهم یک تفاهم نامه برای احداث خط ریلی مذکور میان دو کشور منعقد شد. این تفاهم نامه به دلایلی از جمله پایبند نبودن طرفین به مفاد تفاهم و نیز بحران داعش در عراق به مرحله اجرا نرسید. با تغییر دولت در ایران و روی کار آمدن دولت دوازدهم به دلیل اهمیت پروژه مذکور، اجرای آن مجدداً در دستور کار قرار گرفت و در سال ۹۳ یک تفاهم نامه جدید میان دو دولت به امضا رسید.

بااین حال به دلیل عدم ایفای تعهدات از سوی دولت عراق این تفاهم نیز حاصلی نداشت. در سال های ۹۶ و ۹۹ نیز تفاهم نامه هایی میان دو طرف شکل گرفت که هیچ کدام نتایجی درپی نداشت و نتوانست طلسم راه اندازی این خط ریلی را بشکند.

پس از این ناکامی ها دولت سیزدهم تلاش کرد با برطرف کردن موانع، این پروژه ملی و بر زمین مانده را اجرا کند. از همین رو با سفر وزیر وقت راه و شهرسازی در دی ماه ۱۴۰۰ به عراق یک توافق جدید میان طرفین شکل گرفت.

وزیر وقت راه و شهرسازی پس از این توافق اعلام کرد: «طلسم سال ها تفاهم نامه و مذاکره شکسته شد و این توافقنامه دارای یک زمان بندی مشخص است و یکی از بندهای آن این است که طی یک ماه آینده عملاً عملیات اجرایی شروع خواهد شد. توافق کلی به این شیوه است که شرکت راه آهن جمهوری اسلامی و شرکت راه آهن عراق به طور مشترک این پروژه را اجرا می کنند و ظرف ۲ ماه شرکت مشترک تشکیل خواهد شد.»

در نهایت پس از حدود ۲ سال در شهریورماه ۱۴۰۲ با حضور محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور ایران و شیاع السودانی، نخست وزیر عراق، سنگ بنای احداث این خط ریلی گذاشته شد.

مطابق وعده مسئولان مقرر شده تا این پروژه در طی ۱۸ ماه به بهره برداری برسد. با این وجود باگذشت حدود ۹ ماه از زمان تعیین شده، بررسی ها حکایت از آن دارد که عملیات های عمرانی از جمله مین روبی و حتی انجام مطالعات کافی برای احداث پل بر روی اروند نیز متوقف است.

حال باید دید آیا دولت سیزدهم می تواند با اجرای این پروژه در زمان باقی مانده طلسم بهره برداری از آن را بشکند؟

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • جنگ کریدورها در خاورمیانه
  • دولت سیزدهم طلسم بهره‌ برداری از خط ریلی شلمچه-بصره را می شکند؟
  • پروژه «جاده توسعه» از آغاز 2025 وارد فاز اجرایی می‌ شود
  • (تصاویر) بازسازی چهره زن ۷۵ هزار ساله کشف شده در کردستان عراق
  • «دیکتاتوری با اخلاق سگی» به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • از دجله تا راین!/کدام کشور اروپایی رکورددار تجهیز صدام به تسلیحات شیمیایی بود؟
  • در هاوانا صدام به من گفت فرصت تاریخی است که تمامی حقوق‌مان را از ایران پس بگیریم/ ضربتی به ایران بزنیم که تمام کره‌ی زمین صدایش را بشنود
  • نقد ادعای زیباکلام درباره آغازگر جنگ با مستندات تاریخی / روایت نماینده وقت عراق در سازمان ملل از آماده‌باش صدام برای آغاز جنگ علیه ایران
  • ناقوس جنگ را چه کسی به صدا درآورد؟/ زیباکلام: ما باعث حمله‌ی صدام به ایران شدیم/ حبیب احمدزاده: این ساده‌لوحی است صدام کینه‌ی قرارداد الجزایر را داشت
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟