Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: حمله به کاروان لجستیک آمریکا در بابل عراق، برنامه ترکیه برای آغاز گفتگو‌ها با سوریه، اعلام ورشکستگی از سوی دولت لبنان، ادعای آمریکا مبنی بر آمادگی برای توافق قوی با ایران و وقوع عملیات انتحاری در موصل عراق، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمله به کاروان لجستیک آمریکا در بابل عراق

منابع عراقی از هدف قرار گرفتن یک کاروان حمل تجهیزات لجستیک ارتش اشغالگر آمریکا در استان «بابل» خبر دادند.

به گزارش السومریه نیوز، عصر روز دوشنبه (۱۵ فروردین) یک کاروان حمل تجهیزات لجستیک ارتش اشغالگر آمریکا در استان «بابل» هدف حمله قرار گرفت.

گروه «اصحاب الکهف» طی بیانیه‌ای، مسئولیت این عملیات را بر عهده گرفت.

این گروه مقاومت، شب گذشته نیز یک کاروان لجستیک آمریکا در استان صلاح‌الدین را هدف حمله قرار داده بود.

برنامه ترکیه برای آغاز گفت‌وگو‌ها با سوریه

روزنامه حریت چاپ ترکیه به نقل از منابع آگاه خبر داد، آنکارا در حال ارزیابی امکان آغاز گفت وگو با دمشق است.

حریت روز دوشنبه نوشت، مقامات این کشور در حال حاضر در حال مذاکره برای آغاز گفت وگو با دولت سوریه هستند تا روابط دو کشور به حالت عادی بازگردد.

این روزنامه به نقل از منابع آگاه افزود: «سیاست متعادلی که اخیراً از سوی ترکیه در پیش گرفته شد و نقشی که آنکارا در ماه‌های اخیر به‌ویژه در زمینه حل و فصل جنگ در اوکراین ایفا کرده، زمان کنونی را برای حل و فصل بحران سوریه مساعد کرده است.»

این منابع خاطرنشان کردند: ترکیه در تمامی تماس‌های خود با دولت سوریه بر ۳ مورد ضروری، یعنی حفظ ساختار واحد و تمامیت ارضی سوریه، تضمین امنیت پناهجویانی که به کشور بازمی‌گردند و فعالیت‌های حزب کارگران کردستان تاکید می‌کند.

به نوشته این روزنامه، آنکارا این پیام‌های مهم را به ویژه پیش از سفر بشار اسد، رئیس جمهور سوریه به امارات به دمشق رسانده است.

اعلام ورشکستگی از سوی دولت لبنان

«سعاده الشامی» معاون نخست‌وزیر لبنان در یک گفت‌و‌گوی تلویزیونی از ورشکستگی رسمی دولت و بانک مرکزی خبر داد و گفت که باید خسارات‌ میان دولت، بانک‌ها، بانک مرکزی و سپرده‌گذاران تقسیم شود.

او به شبکه الجدید لبنان گفت: «این واقعیت قابل کتمان نیست و نمی‌توان در شرایط انکار زندگی کرد و به سپرده‌گذاران اجازه برداشت از بانک‌ها را داد. امیدوار بودم چنین اتفاقی رخ می‌داد، اما در شرایط طبیعی نیستیم.»

معاون نخست‌وزیر لبنان همچنین از درخواست مشاوره از صندوق بین‌المللی برای حل مشکلات مالی دولت خبر داد و افزود: «وزارت دارایی برنامه‌ای برای پرداخت معوقات طرح خواهد کرد، اما فردا این اتفاق نمی‌افتد و اگر اراده سیاسی جامعی باشد، زمان کافی خواهیم داشت و انجام این کار آسان‌تر خواهد بود.»

سعاده الشامی در ادامه گفت: «دولت و بانک مرکزی ورشکست شده‌اند، خسارات‌ میان دولت، بانک‌ها و بانک مرکزی و مردم تقسیم می‌شود؛ خساراتی ایجاد شده و ما در پی کاهش اثرات این خسران برای مردم هستیم.»

در پی اعلام این خبر بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی از شرایط اقتصادی لبنان اعلام انزجار و شکایت کرده و زبان به انتقاد از دولتمردان گشودند. انفجار بندر بیروت در چهارم اوت ۲۰۲۰ به عنوان گلوگاه اقتصادی لبنان وضعیت بد مالی این کشور را به مرز فاجعه رساند.

وضعیت بد اقتصادی لبنان در شرایطی است که این کشور در ۱۵ ماه می (۲۵ اردیبهشت) با انتخابات پارلمانی مواجه است و از مدت‌ها پیش گروه های سیاسی مختلف و افراد مستقل خود را برای ورود به این کارزار سیاسی آماده می‌کنند.

ادعای آمریکا مبنی بر آمادگی برای توافق قوی با ایران

جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید در حالیکه دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی واشنگتن در خصوص چند موضوع باقی‌مانده مهم و کلیدی در مذاکرات وین است، ادعا کرد که آمریکا و متحدانش آماده یک توافق قوی با ایران هستند و بلافاصله در تداوم لفاظی ها توپ را به زمین ایران انداخت.

جن ساکی سخنگوی کاخ سفید، عصر دوشنبه به وقت محلی در نشستی خبری در واشنگتن، در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات وین در حالی که رسیدن به توافق نهایی در این مذاکرات معطل تصمیم سیاسی آمریکاست، مدعی شد: به نتیجه رساندن مذاکرات برای دستیابی به توافق بر عهده ایران است.

این مقام ارشد دولت بایدن ادامه داد: آمریکا با کمک متحدان و شرکای خود در مذاکرات وین، درباره یک نقشه راه برای بازگشت به پایبندی مذاکره کرده است. اگر این توافق در راستای منافع آمریکا باشد، جو بایدن اعلام کرده که حاضر است وارد آن شود.

سخنگوی کاخ سفید ادعا کرد، آمریکا و متحدانش آماده هستند یک توافق قوی ارائه دهند اگر ایران آماده انجام اقدامات مشابه را داشته باشد.

جن ساکی همچنین مدعی شد، ایران تعدادی از مسائل را مطرح کرده که ربطی به پایبندی مشترک در توافق هسته ای ندارند و بازگشت به پایبندی در تمرکز و هدف ماست.

وی در ادامه ادعاهایش بدون اشاره ای به تعهدات واشنگتن و بد عهدی ها و زیاده خواهی هایش اضافه کرد ما از ایران می خواهیم به جای مطرح کردن مسائل خارج از محتوای مذاکرات وین یا مقصر دانستن دیگران برای توقف مذاکرات، بر توافق مذاکره شده در وین متمرکز شود.

این اظهار نظر سخنگوی کاخ سفید در حالی است که حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه روز دوشنبه در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: اگر مکثی در روند مذاکرات وین دیده می شود، بدلیل زیاده خواهی طرف آمریکایی است وزارت امور خارجه در جهت کسب عالی منافع ملت و رعایت خطوط قرمزها با قدرت و منطق عمل می کند.

امیرعبداللهیان افزود: هرگز زیر بار زیاده خواهی آمریکا نخواهیم رفت. اگر کاخ سفید واقع بینانه رفتار کند، توافق دست یافتنی است.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه روز دوشنبه در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: اگر مکثی در روند مذاکرات وین دیده می شود، به دلیل زیاده خواهی طرف آمریکایی است. وزارت امور خارجه در جهت کسب عالی منافع ملت و رعایت خطوط قرمزها با قدرت و منطق عمل می کند.

امیرعبداللهیان افزود: هرگز زیر بار زیاده خواهی آمریکا نخواهیم رفت. اگر کاخ سفید واقع بینانه رفتار کند، توافق دست یافتنی است.

وقوع عملیات انتحاری در موصل عراق

یک منبع امنیتی بعد از ظهر روز دوشنبه خبر داد که یک عنصر انتحاری خود را در «نویکیط» واقع در جنوب موصل منفجر کرده است.

این منبع به پایگاه خبری «ناس نیوز» گفت که این انتحاری، خود را در یک ایست‌وبازرسی متعلق به ارتش عراق منفجر کرده است. در پی این انفجار، دو افسر زخمی و شش سرباز نیز زخمی شده‌اند.

در واکنش به این حمله انتحاری «شیروان الدوبردانی» نماینده استان نینوی هم گفت: «زمانی که مخالفت خود را با بازگشت خانواده‌های داعش از استانهای عراق به اردوگاه های جنوب موصل و سپس بازگشت آنان به محله‌های این شهر اعلام کردیم، نگرانی مان نیز بی‌علت نبود.»

الدوبردانی تأکید کرد که این حمله انتحاری به ارتش عراق در جنوب موصل، صرفا «آغازی برای تروریسم علیه استان ماست.»

در همین ارتباط، «عارف الحمامی» نماینده ائتلاف «دولة القانون» به رهبری «نوری المالکی» نخست وزیر پیشین عراق، اخیرا از توطئه جدید نظامیان تروریست آمریکایی در خاک این کشور خبر داد.

الحمامی گفت که طرح بین‌المللی به رهبری آمریکا وجود دارد مبنی بر حمله به زندان های عراق به ویژه زندان های استان الانبار. به گفته وی، بر اساس این طرح، پس از حمله به این زندان ها، سرکرده‌های گروه تروریستی داعش فراری داده می‌شوند.

این نماینده عراقی با بیان اینکه برخی مسئولان سیاسی عراق، مجری این طرح آمریکا خواهند بود، ادامه داد: «آمریکا و هم پیمانان داخلی آن، در راستای متزلزل کردن نیروهای امنیتی تلاش خواهند کرد که از طریق حملات گروه های تروریستی و مشغول کردن الحشد الشعبی به این حملات، صورت خواهد گرفت.»

وی خاطرنشان کرد، الحشد الشعبی و دستگاه های امنیتی در برابر این طرح های خبیثانه خواهند ایستاد و در راستای برقراری امنیت در داخل عراق و مرزهای این کشور، تلاش خواهند کرد تا از نفوذ عناصر تروریستی یا فراری دادن عناصر داعش از زندانهای عراقی به ویژه زندانهای «الرمادی» جلوگیری کنند.

این در حالی است که «عدی الخدران»، یکی از رهبران ائتلاف پارلمانی الفتح نیز گفت که طی چند ماه گذشته، حمایت مالی از داعشی در مناطق مختلف عراق افزایش پیدا کرده که این مساله در مخفیگاه‌های عناصر داعش در مناطق «حمرین»، «الحاوی» یا مناطق، به خوبی هویداست.

وی با اشاره به افزایش فعالیت‌های تروریستی داعش طی ماه های اخیر در مناطق مختلف دیالی، تصریح کرد: «مسئله خطرناک، سرازیر شدن سلاح های پیشرفته آمریکا به دست تروریست‌های داعش در استان دیالی است، به ویژه تفنگ‌های پیشرفته تک تیرانداز.»

این نماینده پارلمان عراق تأکید کرد که داعش در ۹۰ درصد از حملات خود، از این سلاح‌ها استفاده می‌کند. لذا باید تحقیقات فوری آغاز شود تا مسیر رسیدن این سلاح و تأمین کنندگان آن مشخص و تبیین شود که چه طرف هایی این سلاح ها را به دست داعش می‌رسانند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ماه رمضان طرح ترافیک 1401 دعای روز سوم رمضان تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن تحولات افغانستان ایران و آمریکا برجام عربستان اسرائیل ماه رمضان طرح ترافیک 1401 دعای روز سوم رمضان قیمت گوشی کاروان لجستیک آمریکا توافق قوی با ایران سخنگوی کاخ سفید برای آغاز گفت زیاده خواهی مذاکرات وین بانک مرکزی روز دوشنبه امور خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۳۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن: راه‌های دیگری به جای حمله به رفح وجود دارد

به گزارش صدای ایران از ایسنا، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در گفتگو با شبکه «ان‌بی‌سی نیوز» در این باره گفت: به جای عملیات نظامی راه‌های دیگری برای اسرائیل وجود دارد تا تیپ‌های حماس در رفح را از بین ببرد.

بلینکن درباره اظهارات «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره حمله به رفح نیز افزود: مردم حرف‌هایی را به زبان می‌آورند، اما بیایید روی عمل تمرکز کنیم.

وزیر خارجه آمریکا درباره پیشنهاد آتش‌بس ارائه شده به جنبش حماس و در تقلا برای انداختن توپ به زمین این جنبش گفت: پیشنهاد فعلی ثابت می‌کند که اسرائیل آماده است برای دستیابی به یک معامله امتیازاتی بدهد.

بلینکن همچنین بار دیگر تاکید کرد ایالات متحده هنوز «یک برنامه روشن و معتبر برای محافظت از غیرنظامیان» در رفح را ندیده است و تا زمانی که تل‌آویو این کار را انجام ندهد «واشنگتن از یک عملیات نظامی بزرگ در آنجا پشتیبانی نخواهد کرد.»

بلینکن در پاسخ به این سوال که اگر تل‌آویو به جای دنبال کردن توافق با حماس، عملیاتی را در رفح انجام دهد، ایالات متحده چه گام‌هایی برمی‌دارد، گفت که نمی‌خواهد درباره «فرضیه‌هایی درباره آنچه ممکن است اتفاق بیفتد» صحبت کند.

این اظهارات در حالی بیان شده است که منابع خبری صبح امروز (پنج‌شنبه) نسخه‌ای از چارچوب اصلی توافق پیشنهادی میان طرف‌های فلسطینی و صهیونیستی برای تبادل اسرا و توقف جنگ در غزه را منتشر کردند.

طبق این گزارش، این توافق دربرگیرنده سه مرحله است که مرحله نخست آن به مدت ۴۰ روز است که قابلیت تمدید دارد.

مرحله دوم به مدت ۴۲ روز تمدید می‌شود و شامل نهایی شدن توافق در مورد مقدمات لازم برای بازگشت آرامش پایدار و اجرایی شدن آن است.

مرحله سوم نیز به مدت ۴۲ روز ادامه داشته و شامل تبادل تمامی اجساد و بقایای شهدای مقاومت و فلسطین و کشته‌های اسرائیلی پس از دستیابی به آنها و شناسایی‌شان می‌شود.

قطر، مصر و آمریکا ضامن اجرای این توافق خواهند بود.

دیگر خبرها

  • حمله به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
  • حمله بی سابقه از خاک عراق به تل آویو/ نگرانی شدید آمریکایی‌ها درباره وقوع جنگ داخلی/ اعلام تعلیق روابط اقتصادی ترکیه با اسرائیل/ حمله پهپادی گروه مقاومت بحرینی به فلسطین اشغالی
  • ادعای وزیر دفاع ترکیه درباره حضور پ ک ک در داخل مرزهای ایران
  • بلینکن: راه‌های دیگری به جای حمله به رفح وجود دارد
  • پروژه «جاده توسعه» از آغاز 2025 وارد فاز اجرایی می‌ شود
  • ادعای ترکیه مبنی بر کشتن ۴۳ تروریست در یک هفته
  • تأکید عراق بر پایبندی به توافق امنیتی با ایران
  • نقد ادعای زیباکلام درباره آغازگر جنگ با مستندات تاریخی / روایت نماینده وقت عراق در سازمان ملل از آماده‌باش صدام برای آغاز جنگ علیه ایران
  • ادعای کاخ سفید مبنی بر اعطای پناهندگی به برخی آوارگان فلسطینی
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟